Garantie

Garantie & Reparatie:

Het is altijd vervelend als een product kapot gaat. Het wordt nog vervelender als er reparatiekosten aan verbonden zijn om het op te lossen.

De wet stelt dat u recht hebt op een product van goede kwaliteit. Daarom, zolang het defect niet door uzelf veroorzaakt is (laten vallen, bijvoorbeeld), heeft u in principe altijd recht op garantie. Daarbuiten geldt wat u redelijkerwijs mag verwachten van het product. Omdat dit per soort product of apparaat nogal kan verschillen, is het moeilijk een exacte garantieperiode te geven. Neem voor de exacte informatie contact met ons op.

Binnen de garantietermijn wordt het artikel kosteloos hersteld of vervangen voor hetzelfde of een gelijkwaardig product als herstel niet mogelijk is. Ook worden geen vervoerskosten gerekend wanneer garantie van toepassing is. 

 

Tip: Bewaar de dozen

Als u enigszins de mogelijkheid hebt raden wij u aan de originele verpakking van het artikel te bewaren. Als u het artikel later een keer moet versturen, dan bent u ervan verzekerd dat het niet kan krassen of op een andere manier beschadigd kan raken.